Fjellturer

På Besseggen Fjellpark våkner du midt i fjelleventyret og har flotte turopplevelser rundt deg på alle kanter. Her er noen av våre favoritter.

  • Kosetur til Gjendehøe
  • Knutshøe – Besseggens tøffe lillebror
  • Heimdalshøe – en glemt perle
  • Sikkilsdalshøe – i Vågåreinens rike
  • Sprek rusletur til Rasletind – en enkel 2000m topp
  • Heftige høyder på Besshøe
  • Rundtur for de tøffeste
  • Rundskue fra Surtningssue
  • Storslått over Glittertind
  • Galdhøpiggen – på toppen av Norge

Galdhøpiggen – på toppen av Norge

Selve Kongen blant Norges fjelltopper – og obligatorisk i turboka. Til tross for å være Norges høyeste fjell (2469 moh.), er Galdhøpiggen lettere å bestige enn mange tror. Det finnes flere ruter opp, og selv fjellvante barn kan bli med! Utsikten fra toppen er kongelig.

Turen tar 5–6 timer t/r og er krevende.

Se kart og turbeskrivelse på ut.no eller outtt.com

Heftige høyder på Besshøe

Klar for litt kiling i magen? Naboen til folksomme Besseggen er den vel så flotte toppen Besshøe. Tronende 2258 moh. får du panoramautsikt til Gjendealpene og resten av Jotunheimen, omkranset av vakre vann. Her står du også på toppen av et av Norges aller høyeste stup – med 1000 meter rett ned i Russvatnet!

Turen tar 8 timer t/r Gjendesheim og er middels krevende.

Se kart og turbeskrivelse på ut.no eller outtt.com

Storslått over Glittertind

Det er ikke gull alt som glitrer, men noen ting er verdt mer enn gull. Glittertind, Norges nest høyeste fjell (2465 moh.) byr på en av de fineste turene i Jotunheimen. Med jevn stigning i 1000 høydemeter, kjennes det godt i lårene og pusten, men hele veien får du god betaling med utsikt utover store deler av Jotunheimen.

Turen tar 6–8 timer t/r og er krevende.

Se kart og turbeskrivelse på ut.no eller outtt.com

Knutshøe – Besseggens tøffe lillebror

Mange mener at dette er Gjendineggen som Ibsen beskrev i Peer Gynt! Når værgudene smiler må du benytte sjansen til å ta turen opp på Knutshøe (1517 moh.). Turen er relativt tøff og går på umerket sti, så legg bare ut i godvær. Til gjengjeld får du en av de flotteste utsiktene over Gjende og til de største toppene i området.

Turen tar  4–6 timer t/r og er krevende.

Se kart og turbeskrivelse på outtt.com eller ut.no

Heimdalshøe – en glemt perle

Fjellmassivet Heimdalshøe (1843 moh.), like øst for Jotunheimen, havner ofte i skyggen av langt mer kjente turmål. Men med sin storslåtte utsikt innover fjellheimen, er den absolutt verdt turen. Utsikten underveis er flottere enn fra selve toppen, så ta mange småpauser, snu deg og nyt selve oppturen.

Turen tar 4 timer t/r og middels krevende.

Se kart og turbeskrivelse på ut.no

Sikkilsdalshøe – i Vågåreinens rike

Jotunheimen byr gjerne på bratt blodslit, men turen opp til Sikkilsdalshøe (1778 moh.) fra Maurvangen camping er relativt lettgått med noe bratt stigning på slutten. På toppen får dere flott utsikt i alle retninger, mot Jotunheimen i vest, Rondane i øst og ned i Sikkilsdalen. Her er det også store muligheter for å treffe reinsdyr, da dette er i Vågåreinens rike.

Turen tar timer 5 t/r og er middels krevende.

Se kart og turbeskrivelse på

Sprek rusletur til Rasletind

Mellom Bygdin og Gjendesheim troner Rasletind 2105 moh. Turen opp er godt merket fra Valdresflye, ikke spesielt tung og passer for familier med turvante barn. På toppen får dere et storslagets syn over Gjendealpene.

Turen tar 5 timer t/r og er middels krevende.

Se kart og turbeskrivelse på outtt.com eller ut.no

Rundskue fra Surtningssue

Surtningssue (2368 moh.) har fått rykte på seg som Jo­tun­hei­mens flotteste utsiktstopp. Det går merket sti fra Memurubu og helt til toppen, noe som gjør dette til en av de lettest tilgjengelige av de høyeste 2000-meterstoppene i landet.

Turen tar 9 timer og er krevende.

Se kart og turbeskrivelse på ut.no 

Kosetur til Gjendehøe

Kort tur med god betaling! Gjendehøe (1257 moh.) er en fin tur for barnefamilier – eller som ettermiddagstur eller til restitusjon etter en tøff tur dagen før. På toppen får en flott utsikt mot Gjendesheim og Gjende. Turen tar 2 timer fra Gjendesheim og en knapp time fra Valdresflye. Turen er enkel og passer for alle.   Se kart og turbeskrivelse på out.com eller ut.no 

Rundtur for de tøffeste

Klar for en skikkelig styrkeprøve? Turen over Bukkehåmåren, Kvassryggen og Høgdebrotet er en rundtur av beste sort, variert og flott med et stort spenn i terreng og utfordringer. I tillegg til to topper over 2000 meter, får man med seg den litt glemte Bukkehåmåren som byr på en av de mest spektakulære utsiktene mot Gjende i tillegg til pirrende stup og fotomotiv i særklasse.

Turen tar 9 timer og er ekstra krevende.

Se kart og turbeskrivelse på ut.no 

Turkart for området

Det er utviklet et eget turkart for området, disse deles ut gratis. Spør i resepsjonen hos oss, Bessheim eller på Gjendesheim. Vi kan også bidra med turtips.